“Nasıl hamile kalınır?” diye merak ediyor ve gebe kalmanın yollarını mı arıyorsun? Vücudun bu konuda kurmalı bir saat gibi çalışıyor, bu nedenle öncelikle bedenini iyi tanıman gerektiğini bilmelisin.
Bu yazımızda çocuk nasıl yapılır ve hamile kalmak için en uygun dönem ne zaman, tüm detaylarıyla anlattık. Hadi bakalım, bol şans!
Çocuk nasıl yapılır?
Öncelikle hamile kalmak için vücudunun birtakım hazırlıklardan geçmesi gerekiyor. Hamile kalmak için ilk şart, adet döngüsünü hesaplamaktan geçiyor. Bazı kadınların adet döngüsü daha kısayken bazılarınınki daha uzun olabiliyor. 25 ila 35 günü bulabilen bu döngü, sağlıklı bir kadın bedeninde ortalama olarak 28 gün sürüyor.
Adet döngüsü bazı kadınlarda hayat boyu düzensiz olabiliyor. Bu nedenle gebe kalmak için adet döngünün ortalama kaç gün sürdüğünü bilmen gerek.
Detaylı bilgi için: Adet Döngüsü Nedir? Yumurtlama Dönemiyle Nasıl Bir Bağlantısı Vardır?
Ne zaman hamile kalınır?
“Ne zaman hamile kalınır?” sorusu için en iyi cevabı biz değil; vücudun veriyor, hem de yumurtlama döneminde! Ortalama adet döngüsünün 28 gün olduğunu düşünürsek yumurtlamanın gerçekleşeceği zaman dilimi bu döngünün 14. gününe denk geliyor.
Gebe kalmanın temelinde karmaşık olaylar dizisi yer alıyor. Her ay hipofiz bezinden salgılanan hormonlar yumurtalıkları uyararak yumurtlamayı sağlıyor. Yumurta ile spermin doğurganlık döneminde başarılı bir birleşme gerçekleştirme oranı oldukça yüksek.
Burada aklına “Yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı?” sorusu gelebilir. Bu, çok düşük bir ihtimal. Bir sonraki yumurtlama dönemin gelene dek hamile kalma ihtimalin yok denecek kadar az.
Bu noktada bilmen gereken iki önemli şey var;
Kadın üreme sisteminin içindeki sperm en fazla 5 gün yaşıyor.
Sperm Kalitesi Nasıl Arttırılır?
Yumurtanın yaşam süresi ise 24 saat.
Nasıl hamile kalınır?
yumurtlama dönemi hesaplama
“Çocuk nasıl olur?” sorusu tam olarak bu evrede yanıtlanıyor. Yumurta nasıl döllenir, sana açıklayalım. Salınan yumurta, spermle buluşmak üzere fallop tüpüne doğru yol alıyor. Yumurta hücresi kanal üzerinden rahme taşınmak üzere yola çıkıyor, 4-5 gün kadar sonra da bu taşınma gerçekleşiyor.
Yumurta hücresinin aşılanması için rahim hazırlığa giriyor. Gördüğün gibi vücudun mekanizması harika bir şekilde işliyor. Cinsel ilişki sırasında partnerin boşaldığında sperm hücreleri vajinana giriyor. Eğer sperm hücresi yumurtayı döllerse gebelik gerçekleşiyor, bebek oluşumuna dair tüm aşamalar bundan ibaret.