“Lahana çorbası diyetide neymiş, böyle diyet mi olur” demeyin. Lahana çorbası diyeti uzmanlarında tavsiye ettiği son zamanların en alternatif, en bilinmedik, en etkili diyetleri arasında yer almaktadır. Lahana çorbası diyetiyle ilgili bu makalemizi sonuna kadar okumadan kesinlikle karar vermeyin. “Lahana çorbası diyeti kaç günde ne kadar zayıflatır?” gibi tüm soruları makalemizde bulabileceksiniz. Bu yöntem sayesinde kısa sürede yüksek miktarlarda kilo vermeniz mümkün. Kilo vermek isteyen, aşırı kilolarından sıkılan ve zayıflamak isteyenler için hemen lahana çorbası diyetine yöneliyor ve sizler için en ince ayrıntısına kadar lahana çorbası diyetini anlatmaya başlıyoruz.
Lahana Çorbası Diyeti Sağlıklı Mı?
Lahana kendisi sağlıklı bir besin olsa da hiç bir besin tek başına insan vücudunun ihtiyaçlarını karşılayamadığından bu diyette vücut protein, karbonhidrat ve yağ eksikliği (evet diyet yapsanız bile yağı tamamen kesmek sağlıklı değildir, çünkü yağ beslenmenin temel gereksinimlerindendir),yağ eksikliğine bağlı olarak yağda eriyen vitaminlerin eksikliğini de çekecektir. Lahana Diyeti 7 gün sürdüğünden zaten sağlığı iyi olan kişilerde uzun vadeli sorunlar çıkarması ihtimali çok zayıftır, ancak şişmanlık, diyabet, düşük tansiyon, yüksek tansiyon (diyetin içerdiği yüksek tuz oranından dolayı) vb. Sorunları olan kişiler bu tarz diyetlerden 7 gün için bile olsa uzak durmalıdır. Sağlıklı bünyeye sahip kişilerin dahi 7 günden uzun süre bu tarz bir diyete devam etmemesi gerekir. Bütün bunların yanında lahana diyetinin gerçekten etkili ve sağlıklı olduğunu destekleyen hiçbir bilimsel çalışmanın olmadığını da belirtmek gerekir.
Lahana Çorbası Diyetinin Zararları:
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerden ötürü lahana diyeti sağlıklı bir diyet değildir ve sağlıksız bütün diyetler gibi çeşitli istenmeyen etkilere neden olurlar, lahana çorbası diyetinin en yaygın ve gerçekleşmesi neredeyse kesin olan etkileri: baş dönmesi, zaafiyet ve konsantrasyon eksikliğidir. Bunun yanında diyeti yapan kişinin durumuna göre ortaya çıkabilecek yan etkiler şunlardır: metabolizmanın yavaşlaması, ağız kokusu, düşük tansiyon, adet düzensizliği, saç kaybı, saç ve tırnaklarda kuruma, sinirlilik, kas kaybı ve nadir vakalarda ani ölüm(*).