Zayıflama iğnesi olarak da bilinen HCG diyeti aslında hamilelik hormonu olan HCG ile aynıdır. Açlık hissinin minimum olacağı bu diyette günde 1 kiloya kadar kaybetmek mümkündür. HCG nedir diyenler için öncelikle açıklamasını yapalım. Erken gebelik döneminde vücutta HCG hormonu yüksek oranlara çıkar. Kan testinden hamilelik tespiti de bu hormon üzerinden yapılır. HCG hormonu protein bazlı bir hormondur ve bebeğin gelişmesi için üretilir. Erkek ve kadınlarda üreme sorunlarının tedavisi için bu hormon kullanılır. Hamilelik olmaksızın hormonun artması üreme konusunda sağlık sorunları olduğunun göstergesi olabilir.
Zayıflama İğnesi Nasıl Kullanılır?
HCG hormonunu öğrenince muhtemel şaşırmış ve zayıflamakta nasıl bir rolü olduğunu anlayamamış olabilirsiniz. Bu hormonun zayıflama etkisi Albert Simeons adlı İngiliz bir doktor tarafından keşfedilmiştir. 1954 yılında zayıflama amacıyla kullanılmaya başlandı ve günde 500 kalorilik bir diyete dönüştü. Ultra düşük kalorili bir diyet olması ile kilo verme hızı oldukça yüksektir. Diyet yapılırken vücuda HCG hormonu enjekte edilecektir. İğneye alternatif olarak oral damla, tablet ve sprey formları da mevcuttur. HCG ile zayıflamak için bu hormonu vücuda almak gerekir.
HCG iğnesi günümüzde sadece doktor reçetesi ile alınabilir. Eczaneden reçetesiz aldığınız ürünler HSG değildir, bu yüzden aldanmayın.
HCG iğnesi yan etki olarak bağ ağrısı, depresyon, yorgunluk gibi belirtiler gösterebilir. Aynı zamanda devam eden bir açlık da bu etkileri tetikler.
HCG Diyeti İşe Yarar mı?
HCG diyeti savunanlar metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcıdır. Karşı çıkanlar ise zaten günlük 500 kalorilik bir diyetin iddia edilen kiloyu vermek için yeterli olduğunu, iğnelerin kullanımının gereksiz olduğunu iddia eder. İşte bu iddiaların test edilmesi için bir araştırma yapıldı. Bir grup birey HCG kullanırken diğeri kısıtlı diyet yaptı. Sonuçta ise iki grup arasındaki kilo kaybı hemen hemen aynıydı. Ayrıca HCG’nin açlığı azaltmadığı da belirlendi.
HCG diyeti kalorisi oldukça düşük bir diyettir. Bu durumda sadece yağ kaybıyla kalmayıp kas kaybı da yaşanabilir. Hormonların yükselmesine neden olan bu hormon yan etkiler yapabilir. Metabolizmayı hızlandırdığı veya anabolik sorunlara yol açtığı iddiaları da mevcuttur. Ülkemizde doktorlar tarafından kabul gören bir diyet değildir.
HCG diyeti nasıl yapılır diyenler için örnek bir liste verelim. Ancak bu diyetin uzmanlar ve doktorlar tarafından önerilmediğini de belirtelim.
HCG Diyeti Listesinde Neler Var?
HCG diyet listesi çok düşük kalorili olduğu için listedeki besinler de oldukça kısıtlıdır. 3 aşamada hayata geçirilen diyette tüm evreler tamamlanınca zayıflama vaat edilir.
İlk aşamada HCG alınmaya başlanır ve ilk 2 gün bol miktarda yüksek kalorili besinler yenir.
İkinci aşama kilo kaybı aşamasıdır. HCG alımına devam edilir ve 3-6 hafta boyunca günde 500 kalori alınır. Bu aşama az kilo vermek isteyenler için 3 hafta kadar yeterlidir, daha fazla kilo vermek isteyenler ise 6 hafta devam edebilir.
Son aşama ise bakım aşamasıdır. HCG bu aşamada bırakılır. Yemek yeme düzeni ise arttırılır. 3 hafta boyunca şeker ve nişasta olmadan daha yüksek kalorili beslenme sağlanabilir.
HCG diyeti boyunca günde sadece 2 öğün beslenmeye izin verilir. Bu öğünler ise öğlen ve akşam yemekleridir. Öğünlerde ise yağsız protein, bir adet sebze, bir dilim ekmek, 1 meyve bulunmalıdır. Bu şekilde 2 öğün yapılacaktır. 1 öğün 250 kalori ve 2 öğün 500 kalori olmalıdır. Şeker ve nişasta tüketmeden bol sıvı alımı ile diyete devam edilmelidir.