Oksijen Terapisi ile Cildinizi Yenileyin!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cildimiz vücudumuzun en büyük organı olmakla beraber vücudun ve sağlığın da bir aynasıdır. Cildi iyi tanımak, ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlamak, düzenli bakımı yapmak güzel bir cilt için büyük önem taşır. Tüm kadınların önemsediği cilt güzelliğini elde etmenin artık birbirinden farklı birçok yöntemi var. Bu yazımızda sizi, cilde kaybettiği güzelliği geri kazandıran ya da sahip olduğu güzelliği arttıran en etkili yöntemlerden biri olan oksijen terapisi ile tanıştıracağız.

Oksijen Terapisi Nedir?

Kısaca açıklarsak oksijen terapi cildin en alt tabakasına saf oksijen enjekte edilmesidir. Cerrahi müdahale gerektirmeyen bu yöntemle gençleşmiş, pürüzsüz bir cilt elde edilmektedir.

Airbrush tabanca ile cildin alt katmanlarına oksijen takviyesinin yapıldığı bu tedavi şeklinde oksijenin temas ettiği noktalarda gözeneklerin yok olduğu, yağlanmanın azaldığı gözlenmiştir. Uygulamadan sonra sıvı yoluyla yağların ciltten atılması ile sivilce ve siyah noktaların yok edilmesi sağlanır. Oksijen terapisi hakkında daha fazla bilgi almak için Ankara’daki en iyi dermatologlar arasında sayılan Dr. Fulya Tezel’in bu konuda yazdığı blog yazısını okuyabilirsiniz.

Oksijen Terapisi Hangi Alanlarda Etkilidir?

Oksijen terapisi cildin ihtiyacı olan oksijeni sağlar, cilde esnekliğini geri kazandırır, yeniler, nemlendirir, kırışıklık ve sarkmaları giderir. Cilde olan yararlarının yanı sıra toplardamar sistemini temizler, dolaşımı ve metabolizmayı hızlandırır, sinirleri gevşetir, uykusuzluk problemini çözer ve baş ağrısını giderir.

Gelişen teknoloji ile daha da verimli hale gelen oksijen terapisinin zaman geçtikçe popülerliği artmaya devam ediyor. Siz de tedavinize başlamak için hemen bir dermatoloğa danışın!