Sağlıklı Yemek Nasıl Yapılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yemek yapmak marifet olduğu kadar sağlıklı yemekler yapmakta bir o kadar marifet isteyen konulardır. Herkes yemek yapabilir, ancak herkes sağlıklı yemek yapamayabilir. Yemeklerinizi doğru ve sağlıklı şekilde tüketmemiz için birkaç önemli püf nokta bulunmaktadır. Sağlıklı şekilde yemek yapmak ve sağlıklı bir şekilde yemek pişirmek için dikkat edilmesi gereken inceliklere göre sağlıklı şekilde yemek tüketmekte mümkün olacaktır. Bunun için sağlıklı yemek yapmanın püf noktalarını dikkatlice okumalısınız. Sağlıklı yemek pişirmenin yollarını biliyor musunuz? O halde Pratik Ev Yemeklerinin sizler için derlediği yazıyı okumalısınız!

Sağlıklı Yemek Pişirmenin Yolları

Az yağ kullanmanın yemeğin lezzetini azaltmasını önlemek için, yemeğin pişmesinden sonra tencerenin üstünde biriken yağları bir kaşıkla alabilirsiniz. Bu, toplam yağ alımınızı düşürmenin çok etkili bir yoludur. Yemeklerinizi hafif ateşte ve üstünü kapatarak pişiriniz. Yiyeceklerdeki besin değerlerini korumayı ve yaptığınız yemeklerin lezzetli olmasını istiyorsanız, yemeklerinizi hafif ateşte ve üstünü kapatarak pişiriniz. Böylece, hem yüksek ısının yiyeceklerin besin değerini yok etmesini önlersiniz, hem de lezzetli yemek pişirdiğiniz için kendinizle övünebilirsiniz.

Beslenmenizde sebze, meyve, kepekli ekmek ve tahıl ürünlerine daha fazla yer veriniz. Yemeklerinizde tuz yerine taze, doğal otlar ve baharat kullanmaya özen gösteriniz. Fazla tuz, damar sertliğini hızlandırarak tansiyonunuzun yükselme riskini artırır. Yemeklerinizde tuz yerine doğal otlar ve baharat kullanınız. Yemekleri tuzsuz yapıp sonradan tuz eklemek yerine, az tuzlu olarak yapmaya özen gösteriniz. Yemeklerin tadına bakmadan tuz serpme alışkanlığından da vazgeçiniz.

Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tükettiğimiz yağların büyük bir bölümünün, et, süt, çerez veya hazır gıdalarda bulunan ve fark etmeden aldığımız, görünmeyen yağlardan oluşmasıdır. Dolayısıyla, her gün almamız gereken yağ miktarını hesaplarken, sadece görünen yağları değil, çoğunlukla doymuş yağ özelliği taşıyan görünmeyen yağları da dikkate almalıyız. Günlük beslenmede tüketilen yağ miktarını ve türlerini kontrol edebilmek için, özellikle yemeklerde, doymamış yağlar açısından zengin margarin ve sıvı yağları kullanmakta yarar vardır.