2021 Gelinlik Modelleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Genç kızların çocukluktan beri hayalini kurduğu, modeller baktığı, herkesin içinde kendisini çok özel hissettiği en güzel şeylerden biri gelinliktir. En güzel en özel gününüzün en önemli parçalarından biridir aynı zamanda. Baktıkça yıllarca hatırlayacağınız bir güzellik olarak fotoğraf albümlerine, hafızalara kazınacak en güzel detaydır.

Özellikle de bir düğün hazırlığı içindeyseniz çoktan bir telaş içine girmişsinizdir. Hangi model seçsem, acaba bu sezon trendlerinde ne var, dantel mi olsun tül mü olsun… Aklınızda onlarca soru!

Yeni bir yıla da girdiysek hele yeni sezon trendleri daha da merak uyandırır içimizde. Eveett, geldik herkesin merakla beklediği bir konuya… 2020 yılının merak uyandıran, en dikkat çeken gelinlik modellerine…

İlk olarak şunu söylemeliyim ki tüm gelinler en orijinal, en güzel ve en göz alıcı gelinlik modelini seçmek ister. Bundan haksız da sayılmazlar. Hayatlarının en güzel gününde, günün yıldızı olarak tüm gözler onların üzerinde olur.

Biz de 2020 gelinleri için hayatlarında giyecekleri en özel kıyafetlerini seçerken sezonun en gözde modellerine dair küçük bir araştırma yaptık ve siz değerli gelin adaylarına sunmak istedik.

İşte sizlere 2020’nin en çok tercih edilen gelinlik modelleri…

1) Kayık Yaka Gelinlik Modelleri

2020 gelinlik modelleri arasında sık sık karşılaşacağınız kayık yaka gelinlik modeli ile başlamak istedik. Bu gelinlik modeli, yakın zamanda tüm gelinlikçilerin gözdesi olacağa benziyor.

Hatırlarsanız kayık yaka modelini ilk olarak Meghan Markle’ın kraliyet düğününde görmüştük. Sade, uzun kollu ve yaka modeli ile oldukça zarif duruyordu. Özellikle yakın zamanda düğün yapmayı düşünüyorsanız bu model tam bu mevsime göre diyebilirim.

Her kıyafette zarif ve etkileyici bir detay olarak algılanan bu model, tahmin edilebileceği gibi, gelinliğin asaletine çok yakıştırıldı. Gelinliğinde sadeliği tercih edenlerin, basit ama özgün detaylarla kendi tarzını yansıtmayı seven gelinlerin bu gelinlik modeline bayılacağına eminiz.

Tercihin işlemesiz, düz kumaş bir gelinlikten yana olacaksa şanslısınız! Bu gelinlik, 2020 gelinlik modelleri arasında popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

2) 3 Boyutlu Çiçekli Gelinlik Modelleri

2020 sade gelinliklerin olduğu kadar hareketi seven gelinlere hitap edecek gelinliklere de yer veriyor. Bunlardan biri de 3 boyutlu çiçek, kelebek vs. desenlerin yer aldığı gelinlikler.

3 boyutlu işlemeler ile gelinliğinize hem geleneksel hem de modern bir hava katabilirsiniz. Özellikle retro ve vintage tarzlarda yoğun olarak tercih edilen 3 boyut detaylar ile şık bir havaya bürünebilirsiniz.

3) Kollarda Detaylar

Moda kendini yeniden tekrar ediyor. Eee eski kıyafetler, modeller gün gelecek yeniden moda olacak diye boşuna demiyorlar. 2020 yılı da bizi çokça kez geçmişe götüreceğe benziyor.

Nasıl mı dersiniz? Gelinlik modellerinde ön plana çıkan süslü kol detayları ile! Kimi zaman ince bir dantel şeklinde dirseklere dökülen, kimi zaman ise kabarık ve abartılı yapısıyla avant-garde bir görünüme yol açan kol detayları yeni sezonda tasarımcıların gözdesi olmaya devam ediyor!

4) Dantel Modelleri

Zarifliğin simgesi olan dantel kumaşlar, 2020 gelinlik modellerinde de değerini hiç kaybetmeyen bir detay olarak kullanılmaya devam ediyor.

Dantel kumaş bir çok şekilde kullanılabilme imkanına sahip olduğu için kullanım alanı da çok geniş. Vücudunuzu kusursuz göstermek isteyen gelin adayları için dantel ile hareket kazandırabilirsiniz.

5) Renkli Gelinlik Modelleri

Yeni yılın yepyeni tasarımlarıyla gelinlik tabularını yıkmaya ne dersiniz? 2020 yeniliklerle dolu bir yıl olacak demiştik. Peki beyaz gelinlikler yerine renkli kişiliğinizi ortaya koyacak renkli gelinlik modellerini tercih etmek istemez misiniz?

Bence gelinlik seçerken de renkli tercihler yapabilir, yine de gelinliğin zarafetini üzerinde taşımaya devam edebilirsiniz. Kimse bu modellerin gelinliğe benzemediğini söyleyemez bile! Çünkü 2020 gelinlik trendi, renkli gelinleri de düşünüyor. Hatta bembeyaz gelinlik modelleri biraz geri planda kalıyor bile diyebiliriz.

Pastel Renklerin Gücüne Güvenin! Metalik renkler veya soft pastel tonlarla tasarlanan gelinlikler, 2020 yılında evlenecek gelinlere ilham kaynağı oluyor; gelenekselden uzaklaşmak için cesaret veriyor.

6) Tüy Gibi Hafifleyin

Tüy detaylı tasarımlar da ünlü tasarımcıların 2020 gelinlik koleksiyonlarında sıkça yer verdiği modellerden. Gelinliğin tamamında ya da yaka, kol, etek ucu gibi detaylarında kullanılan tüyler, gelinliklere romantik bir hava katıyor.

Kullanıldığı tasarıma hacim katan bu detayları, fazlalıklarının bulunduğu bölgelerde kullanmamaya özen göstermelisiniz.

7) Bohem Gelinlik Modası

Özgür ruhu ve anı yaşayan gelin adaylarının tercihi olan bohem gelinlik modelleri 2020’de de ön planda. Birçok tarzın karışımı olan bohem bir başka deyişle boho chic, 1960 yılında moda akımı haline geldi. Özgür ve rahat stili ile dikkat çeken bohem gelinlik modellerinde asimetrik kesimler, fırfırlar, volanlar, püsküller, romantik süslemeler ön planda yer alıyor.